» Produs ECO

Produs ECO

Agricultura ecologică este norma noastră de la început, însă certificarea presupune un proces de lungă durată.

Suntem foarte bucuroși că în anul 2023 am obținut certificare ECO pentru producția noastră. Avem lapte ECO- certificat. Nr-ul documentului: RO-ECO-008.642-0008164.2023.001

Uzonka.ro este un magazin certificat ECOLOGIC de către un organism românesc , astfel încât materia prima folosită-LAPTE ,procedurile de lucru, și de depozitare sunt în conformitate cu reglementările comunitare și naționale în vigoare, iar în curând toate dintre produsele noastre vor fi certificate.  

Produsele ECO sunt produse pentru care nu se folosesc îngrășăminte chimice sau insecticide. De aceea cresterea animalelor și procesarea laptelui ecologice presupune timp si resurse mărite, productie limitată. Produsele ECO sunt produse pentru care nu se folosesc îngrășăminte chimice sau insecticide. Animalele sunt crescute în aer liber și sunt hrănite cu furaje ecologice. Nu folosim pesticide chimice, fertilizatori sintetici, antibiotice și alte substanțe .

De ce sunt produsele ECO mai scumpe decat cele obisnuite?

Prin folosirea insecticidelor, a substantelor chimice pentru crestere si dezvoltare rapida si utilizarea conservantior s-a facilitat producerea in cantitati mari a produselor, crescand totodata si termenul lor de valabilitate, astfel incat ieftinirea lor a fost de asteptat.

De aceea cresterea unei recolte ecologice presupune timp si resurse marite, productie limitata si produse cu un grad de persisabilitate mai crescut fata de cele ne-ecologice.

Cu ce ne ajuta produsele ECO?

Alegerea unui produs ECO în detrimentul unuia convențional poate însemna investirea unei sume mai mari la momentul respectiv, dar înseamnă și un lucru important atât pentru sănătatea noastră cât și pentru natură. Există numeroase studii care arată că produsele certificate BIO sunt mult mai benefice pentru sănătatea noastră, își păstrează un conținut mai mare de vitamine și minerale și, mai ales, agriculturile bio reprezintă o metodă de a păstra solul natural, o influență minimă a omului asupra mediului inconjurator.