» Despre noi

Despre noi

Bună! Sunt Bodor Jakab, fondatorul Companiei Brânzeturi Artizanale UzOnkA .

Scopul nostru este de a prezenta și de a savura cele mai bune brânzeturi din Regiunea Pădurilor.

Unde a început totul

La fel ca mulți dintre noi, dragostea mea pentru brânză poate fi urmărită încă din copilărie. Mica noastră fermă și-a găsit loc în Ozunca Băi, o zonă liniștită ca de poveste, unde familia mea și cu mine am petrecut multe zile fericite. Bunicii mei s-au mutat aici în 1936. De atunci s-au ocupat cu creștera animalelor și agricultură ca și părinții mei. În copilărie i-am ajutat mult, în vacanțe am avut grijă de animale.

Părinți mei au produs cel mai delicios caș, fiind un aliment de bază în casa noastră. Am fost adesea impresionat de aromele lor fantastice!


După studii am avut aventuri diferite, încercări în alte domenii, dar m-am întors repede în locul de unde am plecat. Am început să caut pasiunea mea, pe care pot să urmăresc, aici între păduri acoperite de liniște. În fiecare zi simt esența naturii și sunt convins că trebuie să trăiesc cu responsabilitate. Această responsabilitate atinge stilul de viață, hrănirea- hrănirea atât corpului cum și sufletului. Hrănirea sănătoasă nu este un moft, este o necesitate.

După ani de cercetare și învățare, am lansat Brânzeturi Maturate UzOnkA.

De ce Brânzeturi Maturate UzOnkA?

Locație, locație, locație. Fiind îmbrățișată de fânețe și pășuni montane, aflându-ne departe de agricultura industrială.

Având o climă subalpină, având până acum câtva timp băi cu apă minerală. Acum există doar băi cu apă rece utile pentru diverse afecțiuni. Frumusețea sălbatică a naturii din această zonă povestește în continuare istoria acestei localități.

Frumoasele noastre peisaje rurale reprezintă locația excelentă pentru fabricarea brânzeturilor.

Țara Pădurilor este binecunoscută de frumusețea neatinsă care se datorează poziționării izolate ce îi garantează condiții ideale plantelor medicinale și mirodeniilor, câmpurilor ornamentate de flori rarisime, aceste sunt vești bune pentru fanii brânzeturilor. De ce? Ele sunt ingredientul secret! Pășunile noastre verzi și sănătoase, ceea ce duce la vaci fericite, bine hrănite și lapte de cea mai bună calitate- plină de viață, profundă.

 

Ce urmează?

Am obținut certificatul Produs Montan și certificatul ECO: RO-ECO-008.

Ne-am dezvoltat din ce în ce mai mult de la lansare în 2016 și ne extindem mereu oferta. In viitor dorim să extindem gama de produse, deja planuind următoarele specialități: Brie și Gorgonzola. 

 

Vizualizati galeria de imagini